Pandemia l-a zdruncinat din temelii! Un celebru bucătar din România, care livra mesele oficiale de la Cotroceni, a intrat în șomaj

Publicat: 27 nov. 2020, 11:10 Autor: ileana.ghinea Vedete

Pandemia face victime pe bandă rulantă. Industria HORECA este, fără discuție, cea mai afectată și, din păcate, nu-s semne că lucrurile s-ar remedia curând. Profesioniștii din domeniu încearcă să treacă cât mai „elegant” peste această perioadă. Unii aleg să se reprofileze, alții aleg să se țină cu dinții de visul lor, alții șomează, își freacă mâinile și așteptă…

Zilele trecute, paparazzi CIAO.RO l-au surprins șomând, la propriu, pe unul dintre bucătarii de top din România vremurilor „normale”. Până în primăvara acestui an, Chef Orlando Zaharia era unul dintre cei mai căutați chefi bucătari. Obișnuiam să „facă mese” pentru sute de oameni o dată, gestiona business-uri serioase de HORECA. Astăzi… îl găsim abătut, „proptit” pe un scaun de terasă goală, singura formă plină de viață din această ipostază… soarele. Vestitul chef este acompaniat la „sezătoare” de un bun prieten căruia, după gesturi, pare să-i explice care sunt provocările prin care trece în această perioadă cumplită pentru business-uri din industria în care activează. Prietenul îl ascultă, îi privește, empatizează și cam atât… până la urmă cine ce poate face mai mult de atât.

Până să-l „închidă” pandemia, Chef Orlando Zaharia trăia pe cai mari și gătea pentru mai marii națiunii. Într-un interviu acordat acum ceva timp colegilor de la Life.ro povestea că exista o perioadă în care se ocupa de toate mesele oficiale care se organizau la Cotroceni pe vremea lui Traian Băsescu. Restaurantul la care lucra era furnizorul de delicatețuri al președintelui.

„Nu am fost angajat pe statul de plată al președinției, ofeream un serviciu gen catering. Toate mesele oficiale care se țineau la Cotroceni erau asigurate de noi. Veneau și-mi spuneau, de exemplu, că e așteptat președintele din Tanganica. Eu trebuia să aflu ce se mănâncă în Tanganica și împreună cu un consilier prezidențial pe probleme de nutriție și sănătate, făceam meniul în funcție de preferințele oaspeților. Dar fiecare meniu trebuia să înceapă cu pește”, explica chef-ul atunci.

De asemenea, bucătarul își amintește și de preferințele culinare are fostului președinte Băsescu. „Sincer, vă spun acum că e un om de nota 10 și îi plăcea orice. Nu vreau să ies din subiect, dar era un super om, îi plăcea orice, nu comenta niciodată. Probabil și datorită faptului că nu știa, cred eu. Astea sunt din viață: te duci undeva, mănânci și dacă nu ai mai mâncat niciodată, spui că așa trebuie să fie”, conchidea specialistul.

Hmmm… vremurile au trecut… Astăzi… nimic nu mai e la fel… pentru niciunul dintre ei.

Publicat: 27 nov. 2020, 11:10 Autor: ileana.ghinea Vedete
Pe aceeași temă
×